Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
admin

Bekas pengurus kedai serbaneka 24 jam didakwa 40 tuduhan pecah amanah

Recommended Posts

81544096038_PECAHAMANAH.jpg
IPOH: Seorang bekas pengurus kedai serbaneka 24 jam dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas 40 pertuduhan pecah amanah membabitkan nilai RM68,463.35 tahun lalu.

Bagaimanapun, tertuduh, Wan Fatihah Nadzrin, 25 tahun, mengaku tidak bersalah selepas kesemua pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim S Indera Nehru.

Dia didakwa melakukan pecah amanah jenayah dengan menggunakan kod pin dari mesin MOLPay untuk pembelian barangan peribadi secara atas talian tanpa pengetahuan majikannya.

Tertuduh yang bekerja sebagai pengurus cawangan kedai 7Eleven Persiaran Kuala Kangsar di sini, melakukan perbuatan itu di premis berkenaan pada 26 Mei, 14 Julai, 19 Julai dan 21 Julai 2017.

Wan Fatihah didakwa mengikut Seksyen 408 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 14 tahun dan sebatan serta dan denda, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Muhammad Fauzi Md Yusof manakala tertuduh diwakili peguam Zaim Zhafri Azhar.

Terdahulu, Muhammad Fauzi memohon kepada mahkamah supaya tertuduh dikenakan ikat jamin RM4,000 bagi setiap fail pertuduhan, dengan jumlah keseluruhan RM56,000.

Bagaimanapun, dalam rayuannya, Zaim Zhafri meminta jaminan dikurangkan dengan alasan tertuduh perlu menyara ibunya selain suaminya yang sedang dalam proses mencari pekerjaan selepas berhenti bekerja sebagai pemandu lori.

Indera Nehru kemudiannya membenarkan tertuduh diikat jamin RM28,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 18 Januari depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Let's block ads! (Why?)

Lihat Selanjutnya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×