Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
admin

Salahuddin Ayub terima ugutan bunuh

Recommended Posts

KUALA LUMPUR: Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Salahuddin Ayub tidak menyangka nota ugutan yang diterimanya Ahad lalu sesuatu yang serius dan menganggap ia sekadar gurauan semata-mata.

Namun beliau terkejut apabila dimaklumkan pihak berkuasa ugutan bunuh yang diterimanya adalah serius di mana kes itu kini disiasat di bawah Seksyen 507 Kanun Keseksaan.

"Semalam saya diambil keterangan oleh pegawai penyiasat dari Ibu Pejabat Daerah Polis Muar dalam siasatan itu sudah diberitahu suspek telah ditahan reman.

"Saya tak boleh komen selebihnya saya serahkan kepada polis," katanya kepada media di lobi Parlimen hari ini.

Menurutnya nota itu diletakkan bersama bangkai anak lembu memakai t-shirt Pakatan Harapan di Pusat Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram Muar Ahad lalu.

nota itu diletakkan bersama bangkai anak lembu memakai t-shirt Pakatan Harapan di Pusat Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram Muar Ahad lalu.

Beliau turut tertanya-tanya motif ugutan bunuh yang diterimanya itu kerana dakwanya tidak pernah mempunyai musuh.

"Ini kali pertama, saya rasa tiada musuh, tak pernah berkelahi dengan orang dan tak pernah timbulkan pergaduhan, tapi tiba-tiba dapat ugutan seperti ini," kata Salahuddin.

Beliau juga menegaskan tidak mengenal suspek yang ditahan reman oleh polis dan sekali gus menolak dalang insiden itu adalah orang yang mempunyai kepentingan politik.

"Saya tidak kenal orang itu, saya serah pada polis saja. Kalau kata tak puas hati sebab tak dapat peruntukan pun, setiap kali saya balik ke Simpang Jeram saya terima banyak permohonan.

"Saya tak pasti salah itu alasannya, memang tak boleh ulas lanjut," katanya lagi.

Salahuddin mengakui insiden tersebut tidak membuatkan dirinya trauma dan akan meneruskan tugasnya sebagai menteri dan wakil rakyat seperti biasa.

"Setakat ini saya masih okey, saya rasa masih berupaya bercakap, bertugas tidak ada masa untuk saya cuti dan rehat, nak ambil masa termenung pun tidak ada."

Beliau juga menepis soalan bahawa akan mengetatkan kawalan keselamatan selepas insiden tersebut.

Let's block ads! (Why?)

Lihat Selanjutnya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×